Privacy     Disclaimer     Voorwaarden

Zoekmachine optimalisatie (SEO) uitvoeren

WordPress SEO staat voor WordPress zoekmachine optimalisatie. Deze term gaan wij dan ook gebruiken op deze pagina.

Met zoekmachine optimalisatie wordt de inhoud van de website pagina’s van de website of webshop geoptimaliseerd voor alle zoekmachines. Door deze optimalisatie zullen de zoekmachines beter in staat zijn om de inhoud van de pagina te koppelen met de zoekopdrachten die door uw potentiële klanten in hun browser worden ingevoerd.

Als de zoekmachine optimalisatie op uw pagina’s goed is uitgevoerd dan zal uw website door veel meer zoekers gevonden worden, waardoor u dus veel meer bezoekers op uw website krijgt.

Moet zoekmachine optimalisatie door specialisten worden gedaan?

Voor ZZP’ers en kleine bedrijven is het aan te raden om de standaard zoekmachine optimalisatie zelf te doen. De belangrijkste reden daarvoor is dat zoekmachine optimalisatie door specialisten een behoorlijk dure aangelegenheid is, die voor de meeste kleine bedrijven niet betaalbaar is en eigenlijk alleen maar nuttig is als u op Google gaat adverteren. Ook dit adverteren kost meestal veel geld. Afhankelijk van uw branche kan het u zomaar €5,00 per bezoeker kosten en als u dan weet dat misschien 1 op de 100 bezoekers werkelijk klant worden, is het duidelijk dat dit voor de meeste kleine bedrijven niet haalbaar is.

Het uitvoeren van zoekmachine optimalisatie door u zelf is niet moeilijk, omdat alle belangrijke technische onderdelen van de zoekmachine optimalisatie al in onze websites en webshops zijn opgenomen en u daar dus helemaal niet naar hoeft om te kijken.

In het kort komt zoekmachine optimalisatie voor de pagina’s van uw website er op neer dat u er voor zorgt dat de volgende zaken in orde zijn:

  1. Een pagina titel die de inhoud van de pagina kort maar krachtig omschrijft. Dit onderdeel is al in orde gemaakt tijdens de ontwikkeling van uw website en hoeft daarom ook bijna nooit te worden aangepast, omdat de titel automatisch voor elke pagina wordt ingevuld.
  2. Probeer om op elke pagina van uw website voldoende tekst te schrijven (minstens 400 woorden). Zorg er voor dat deze tekst duidelijk en in gewoon Nederlands beschrijft waar de pagina over gaat. Google zal dan uw webpagina veel beter kunnen indexeren waardoor uw website hoger in de zoekresultaten zal komen te staan.
  3. Zorg voor een goede indeling en gebruik in het tekstblok maximaal één H1 kop en waar nodig H2 en H3 koppen. De koppen moeten het zoekwoord bevatten.
  4. De inhoud van de pagina moet goed geschreven zijn en volledig aansluiten op de in de titel omschreven inhoud. Dit is eigenlijk het meest belangrijke en voor velen het lastigste onderdeel van de zoekmachine optimalisatie. Elke pagina moet foutloos, maar goed en begrijpelijk geschreven zijn. De inhoud mag alleen maar gaan over het in de titel genoemde onderwerp en dat zorgt er dan automatisch voor dat de pagina beter gevonden gaat worden door de zoekmachines.

Pagina tekst

Als u zelf geen echt goede schrijver bent dan is ons advies om de pagina teksten te laten schrijven door een tekstschrijver. Een goede en betaalbare tekstschrijver die wij u kunnen aanraden is Tekstbureau Glasheldere Taal.

Op al onze websites en webshops wordt een professionele zoekmachine optimalisatie plugin geplaatst waarmee u deze punten eenvoudig kunt instellen. Ook geeft deze plugin adviezen  om de optimalisatie te verbeteren.

Om het voor de zoekmachines eenvoudiger te maken om een goede samenvatting van de inhoud van de webpagina te tonen in de zoekresultaten, raden wij u aan om deze samenvatting zelf te schrijven. Dit kunt u doen door in de zoekmachine plugin een deel van de pagina inhoud voor dit doel te gebruiken en aan te passen, zodat de zoekwoorden duidelijk aanwezig zijn. Ook de titel die op Google getoond wordt kunt u zelf aanpassen.

Schema.org instellingen

Voor niet vakmensen is deze optimalisatie bijna niet goed uit te voeren. Daarom zorgen wij er voor dat dit juist is ingesteld voor uw website pagina’s.

Hoe lang duurt het voordat de website wordt gevonden?

Telkens als u wijzigingen aan uw website inhoud maakt wordt dit aan de belangrijke zoekmachines gemeld. Helaas kunnen wij en u niet bepalen wanneer de zoekmachines uw website gaan indexeren.

Voor bestaande pagina’s is de aanpassing meestal binnen enkele dagen opgenomen in de index van de zoekmachines. Voor een nieuwe website kan dit enkele weken duren.

Verwacht ook niet dat uw website binnen enkele weken op de eerste pagina van de zoekresultaten staat. Dit kan, afhankelijk van de website inhoud, enkele maanden gaan duren, maar misschien komt uw website nooit op de eerste pagina. Dat hoeft ook helemaal geen probleem te zijn, want veel zoekers kijken meestal verder naar de volgende pagina’s. Daarom zijn de titel de omschrijving die op Google te zien zijn zo belangrijk.

De enige manier om zeker te weten dat uw website op de eerste pagina van bijvoorbeeld Google wordt getoond, is adverteren. De kosten van deze advertenties zijn echter , zoals we al eerder beschreven, vaak extreem hoog en daarom niet betaalbaar voor de meeste bedrijven.

WordPress SEO

€29,00 per geoptimaliseerde pagina.

Ontbreekt u de tijd of wil u om een andere reden de zoekmachine optimalisatie op uw website of webshop niet zelf doen?

Dan kunnen wij dit voor u uitvoeren. Wij bewerken van elke pagina waar nodig de tekst en plaatsen de juiste zoekwoorden of -frases in de tekst.

Ook alle andere SEO instellingen voor uw website of webshop passen wij aan. Daardoor begrijpen Google en de andere zoekmachines de tekst beter  en het resultaat zal zijn dat de pagina beter door de zoekers zal worden gevonden.

Let op aub!

Producten worden niet door ons geoptimaliseerd omdat er vaak producten worden verwijderd, toegevoegd of gewijzigd. Deze optimalisatie voert u zelf uit door er voor te zorgen dat de naam van uw product en de korte omschrijving ervan de tekst bevatten die u aan de zoekmachines wil doorgeven.

Deze optimalisatie betreft alleen de SEO voor de pagina’s op uw website. Optimaliseren van uw website voor adverteren is dus niet inbegrepen en is werk voor echte SEO specialisten.

Het WordPress Onderhoud is voor het eerste jaar inbegrepen bij de prijs van elke website of webshop die door ons geleverd wordt, maar kan ook aangevraagd worden als uw website niet door ons is gemaakt.

Lees hier meer over ons WordPress Onderhoud.

De prijs voor het WordPress onderhoud pakket is slechts €30 per maand.