Voordelen website onderhoud

Wat is website onderhoud?

Website onderhoud verwijst naar de taken die nodig zijn om uw website goed en actueel te houden. Het omvat het regelmatig controleren van uw website op problemen, het corrigeren van eventuele problemen en het uitvoeren van updates.

Waarom is een plan voor website onderhoud belangrijk?

 1. De meerderheid van de klanten doet online onderzoek
  Voordat ze online een aankoop doen, doet 87% van de mensen online onderzoek. Mensen die overwegen een product van u te kopen, komen waarschijnlijk op uw website terecht. Als uw website hen een negatieve indruk geeft van uw bedrijf, zullen ze waarschijnlijk hun onderzoek voortzetten op de site van een concurrent, en zou u een verkoop kunnen mislopen.
 2. Uw website bepaalt de eerste indruk van gebruikers
  Als uw website niet goed werkt of er verouderd uitziet, zullen klanten vaak wegklikken. Het zal een negatieve eerste indruk van uw bedrijf geven. Als uw website er onprofessioneel uitziet, kunnen klanten denken dat uw bedrijf dat ook is.
 3. Uw website helpt uw verkoop te groeien
  Uw website speelt een cruciale rol bij het begeleiden van gebruikers naar een aankoop. In het geval van e-commercesites vergemakkelijkt uw site de aankopen. Als uw site niet goed werkt, loopt u potentiële verkopen mis.
 4. Sitebezoekers hechten waarde aan gebruikerservaring
  Van de consumenten die een slechte gebruikerservaring hebben op een site, winkelt 89% in plaats daarvan bij een concurrent. Regelmatig onderhoud voorkomt deze slechte gebruikerservaringen en moedigt potentiële klanten aan om op uw site te blijven, waardoor uw kansen op een verkoop toenemen.
 5. Een website onderzoekplan verbetert de veiligheid
  Aanvallen van hackers kosten bedrijven elk jaar veel geld. Het herstellen van de schade veroorzaakt door cyberaanvallen is vaak duur en u kunt klanten verliezen die uw bedrijf niet langer vertrouwen met hun persoonlijke informatie. Regelmatig onderhoud helpt uw site te beschermen tegen cyberdreigingen door uw beveiligingssystemen up-to-date te houden. Wanneer u uw veiligheidsbeschermingen onderhoudt, zullen klanten zich comfortabeler voelen bij het doen van aankopen op uw site.
 6. Website onderhoud ondersteunt uw SEO-strategie
  Als gebruikers uw website vaak kort na aankomst verlaten, kan Google dit zien als een teken dat uw site niet relevant is. Deze toename in bounce rate kan leiden tot lagere rankings in de zoekresultaten, wat betekent dat u minder verkeer naar uw site krijgt. Aanhoudende technische problemen, beveiligingsproblemen en een verouderd websiteontwerp, -structuur of -inhoud dragen allemaal bij aan een lagere positie in zoekmachines.

Wat kost website onderhoud?

De kosten voor website onderhoud kunnen variëren afhankelijk van het type site. De kosten variëren, afhankelijk van de website, tussen €29 en €49 per maand. Domeinregistratie, shared webhosting en SSL certificate zijn allemaal inbegrepen.

Als een website of webshop hogere eisen stelt aan de webhosting dan zijn er verschillende mogelijkheden. Welke van die mogelijkheden voor jouw website of webshop nodig zijn, kunnen we pas bepalen als we weten wat de eisen zijn. Extra kosten kunnen oplopen van €10 tot honderden Euro’s per maand, maar 90% van de door ons onderhouden websites en webshops werken uitstekend en snel op de shared webhosting.

Wat houdt website onderhoud in?

Hier zijn enkele van de belangrijkste taken die bij website onderhoud komen kijken.

 • Test je website na het uitvoeren van updates.
 • Controleer of alle functies werken.
 • Controleer of er gebroken links.
 • Test regelmatig of je website goed werkt in de Chrome, Firefox, Edge en Safari browsers.
 • Test regelmatig of je website goed werkt op Android en iPhone tablets en mobieltjes.
 • Dagelijks controleren op software-updates. Deze updates zorgen voor een goede werking en beveiliging. Nog beter, installeer updates zodra ze worden uitgebracht.
 • Backups maken van je website. WebsiteNU maakt dagelijks minimaal 2 backups per dag van websites. Van webshops word er eenmaal per uur een database backup gemaakt.
 • Wekelijks de belangrijkste statistieken van je website bekijken.

Dit zijn tijdsintensieve werkzaamheden die u minstens 1 uur per week kosten. Dit is de reden dat de meeste website niet goed worden onderhouden en daarom niet goed meer werken. Laat WebsiteNu uw website onderhoud uitvoeren en u bespaart veel tijd en verlies aan inkomsten.